U zagrebačkim Gajnicama pijan vozio autobus pun djece

JUČER oko 15 sati iz zagrebačkog naselja Gajnice zaprimljena je dojava građana da školski autobus krivuda na cesti i da je vozač autobusa pijan, doznajemo iz zagrebačke policije.

Policija je odmah došla na mjesto događaja, gdje su ispred Osnovne škole Dragutina Domjanića u Gajnicama zatekli vozača autobusa, utvrdili da se radi o hrvatskom državljaninu rođenom 1963. godine, koji vozi školski autobus i prevozi djecu iz ulice Bizeka do OŠ Dragutina Domjanića.

Isti je alkotestiran alkometrom marke Drager kojim je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,85 g/kg. te mu je kao mjera opreza odmah oduzeta vozačka dozvola na rok od 30 dana i isključen je iz prometa, a autobus je preuzela vlasnica.

Protiv vozača je podnijeta prekršajna prijava po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, a s obzirom da se radi o profesionalnom vozaču isti će biti upućen na izvanredni liječnički pregled radi ocijene njegove sposobnosti za profesionalno obavljanje tog posla.

Jutarnji saznaje kako se radi o Bišćan prijevozu, koji organizirano prevozi djecu već nekoliko godina. Pročelnik Ureda za obrazovanje i sport Ivica Lazanja izjavio je kako će se ugovor s prijevoznikom najvjerojatnije raskinuti ukoliko se utvrdi krivnja vozača.

Vlasnica Bišćan prijevoza, Nevenka Bišćan pijanom je vozaču dala trenutni otkaz.

Pročitajte više