U zagrebačkim klubovima napadi suzavcem

DOČEK Nove godine u zagrebačkim klubovima Saloon, Hemingway i Tvornica mnogim će posjetiteljima spomenutih klubova ostati u sjećanju ali ne zbog zabave, već zbog paničnog bježanja.

Naime, u vremenu između ponoći i 2 ujutro 1. siječnja 2005. godine nepoznate osobe bacile su u spomenute klubove suzavac, što je goste lokala natjeralo na paničan bijeg. Srećom, u trčanju prema izlazima nije bilo ozlijeđenih. Suzavac je u Saloon bačen i protekle subote.

Voditelji i vlasnici klubova tvrde kako razloga za paniku nije bilo, te da je njihov program nakon provjetravanja normalno nastavljen, no neki gosti tvrde kako nije bilo tako.

U razgovoru za Jutarnji list Chiara V. tvrdi kako je u Saloonu u subotu bilo grozno jer je suzavac bačen u najzatvorenijem dijelu kluba. “Svi su odjednom počeli plakati, nastala je panika i trčali smo niz uske stepenice prema izlazu. Čim smo izašli iz kluba, počela je tučnjava i morali smo ponovo bježati”. - opisala je Chiara V.

Vlasnici Saloona, Vlaho i Maro Srezović izjavili su kako ne znaju što se dogodilo u njihovom klubu, jer se nalaze izvan Hrvatske.

Organizatori dočeka Nove godine u Tvornici kažu da se incident dogodio ispred kluba, a vlasnik Hemingwaya Mario Kovačević potvrdio je za Jutarnji list kako su njegovi zaštitari ulovili počinitelje, dvojicu mladića iz Australije.

Kovačević je dodao kako mladići nisu bacili suzavac nego nekakvu petardu zbog koje se počinje šmrcati.

Glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulama rekla je kako policija nije dobila dojavu niti za jedan od navedenih napada.

Pročitajte više