KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebu 12 novooboljelih, zaražena još jedna osoba u bolnici u Kukuljevićevoj

Foto: Screenshot/Pixsell video

U GRADU Zagrebu zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze. Broj osoba zaraženih koronavirusom porastao je s 370 na 382, rečeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

"Kroz naše domove zdravlja prošao je 71 bolesnik. Moram naglasiti da u bolnici u Kukuljevićevoj imamo pet evidentiranih bolesnika, niti jedno dijete nije zaraženo", objavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Zamjenica ravnatelja za stručne poslove dr. sc. Sandra Šikić izvijestila je kako su u Zavodu testirane 222 osobe, 10 je pozitivnih, a novih 25 je u izolaciji. Kaže kako ti brojevi pokazuju pad, ali apelira na sve da se i dalje poštuju mjere.

U Zagrebu je zabilježeno i jedno kršenje zabrane rada - radio je jedan frizerski salon - i jedno kršenje mjera zabrane okupljanja - jedna ekipa je u Novom Zagrebu igrala nogomet. Evidentirano je 16 kaznenih djela provaljivanja, a u centru nema tih kaznenih djela, što znači da je stanje sigurnosti u glavnom gradu dobro.

Gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako je Zagreb jedni grad u Hrvatskoj koji se bori i s potresom i s koronavirusom istovremeno.

"Svi ovi trendovi iz Zavoda za javno zdravstvo su u blagom padu, broj zaraženih i broj testiranih, prvi put da je palo ispod 5 posto. To je dobro, ali to nas ne smije uljuljati, moramo biti još discipliniraniji i još odgovorniji", rekao je Bandić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više