U Zagrebu 437 novih slučajeva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMA podacima HZJZ-a, novooboljelo je 437 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 74.292, što je 230 osoba više nego jučer. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obrađena su 823 uzorka, od kojih su 202 bila pozitivna, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u priopćenju, koje prenosimo u cijelosti:

"Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 302 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 532 osobe. Od 302 covid-pozitivne osobe 153 osobe su kontakti covid-pozitivnih osoba, a šestero je oboljelih osoba doputovalo iz Srbije, Turske, Slovenije, Italije, Njemačke i Sjeverne Makedonije.

Šest osoba izloženo je u drugim županijama (Primorsko-goranska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska). 102 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, a tri su osobe zaražene prilikom okupljanja (vjenčanje, koncert u MSU-u). Za 22 osobe obrada je u tijeku. Kod pet je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu, kod tri osobe u obrazovnim ustanovama, dok je kod dvije osobe moguće mjesto izlaganja zdravstvena ustanova.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika i dva zdravstvena djelatnika. Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 46 učenika, dva nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 35 učenika, dva nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 412 učenika osnovnih i 215 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba. Na cijepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana cijepljena je 1461 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 905 osoba. Zaključno, u gradu Zagrebu su 1902 aktivna slučaja."

Pročitajte više