U Zagrebu 77 novozaraženih

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

UKUPAN broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je 77, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 38.069, što je 327 osoba više nego jučer, priopćeno je iz Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 531 testiranje na SARS-CoV-2, od čega je 37 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 165 osoba.

Mjera samoizolacije izrečena je za 215 osoba.

"Od 165 obrađenih pozitivnih osoba 54 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 64 osobe su kontakti covid+ osoba. Dvije osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 30 osoba obrada je još u tijeku. Kod dvije osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, a jedno dijete školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za sedam osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi šest korisnika i sedam djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod jednog učenika, pa je mjera samoizolacije određena za 18 učenika osnovnih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 1572 aktivna slučaja."

Pročitajte više