U Zagrebu 838 novozaraženih

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U ZAGREBU je u protekla 24 sata od koronavirusa novooboljelo 838 osoba i trenutno ima 4045 aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Prema podacima HZJZ-a, broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 84.141, što je 325 osoba više nego jučer.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 1331 uzorak, od kojih je 546 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 649 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 1088 osoba. 

Od zaraženih osoba 326 su kontakti pozitivnih osoba, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Irske i Danske.

Negativne epidemiološke anamneze zasad je 217 oboljelih osoba, a za 72 osobe obrada je u tijeku.

Kod 11 je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (od navedenih, pet je iz drugih županija). Kod sedam je osoba moguća izloženost na radnom mjestu, a dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. Osam je osoba izloženo u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva nezdravstvena korisnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa kod 76 učenika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 61 učenika i dva nastavnika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 668 učenika osnovnih i 386 učenika srednjih škola. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je pet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Zagrebački velesajam cijepljeno je 1289 osoba. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 658 osoba. 

Pročitajte više