U Zagrebu 922 nova slučaja

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U ZAGREBU je u proteklih 24 sata zabilježeno 922 pozitivnih osoba na COVID-19, potvrdio je za portal HRT-a Zvonimir Šostar.

Naglasio je kako se još uvijek ne razmišlja uvođenje online nastave u zagrebačke škole.

Ranije je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao da je u Zagrebu od otprilike 950 testiranih oko 920 zaraženih.

Na presici potvrđen broj novih slučajeva

Šostar je potvrdio da su u Zagrebu 922 nova slučaja te da je u Štamparu 960 testiranih. "No  bilo je testiranja i na drugim punktovima, tu ne znamo točan broj", dodao je.

Jeleč je otkrio kako je 126 medicinskih djelatnika pozitivno u Zagrebu.

Na području Pu zagrebačke zabilježeno je 6 kršenja mjera samoizolacije te 3 kršenja mjera Nacionalnog stožera. 43 zaposlenika PU zagrebačke je pozitivno, 105 je u samoizolaciji.

"Zbog čega je ovako velik broj zaista ne znam. Zaista je vrlo velika razlika između platforme Nacionalnog stožera i ovih brojeva. Ali ovo je životan broj.

Što se tiče antigenskih testova, mi prije kraja tjedna nismo u mogućnosti krenuti s njima. Validacija će biti gotova tek sutra. Radimo validaciju od subote, ali da bismo imali pravu validaciju moramo obraditi 100 testova. Ti testovi nemaju 100 posto sigurnost, samo PCR imaju. Kad imamo jako velike brojke, prihvatljiv je do 5 posto lažno negativnih.

Antigenski test je za osobe sa simptomima"

"Vidio sam da se postavljaju dodatni kontejneri pored Klinike za infektivne bolesti, ali zašto o tome će reći više Stožer. ili Markotić", rekao je Šostar.

Pročitajte više