U Zagrebu mladić izboden u tramvaju

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas da su u novogodišnjoj noći dvije osobe teško ozlijeđene jedna u napadu u tramvaju, druga u tučnjavi, a dvije maloljetne osobe lakše su ranjene u eksploziji pirotehničkih naprava.

Noćas u 3,20 sati desetak je nepoznatih osoba u tramvaju broj 31 u Blanimirovoj ulici napalo mladića (1986.) te ga oštrim predmetom nekoliko puta uboli u prsa, leđa i ruku. Ozlijeđenom mladiću pružena je liječnička pomoć u Klinici za traumatologiju.

Između ponoći i jedan sat u tučnjavi kod noćnog kluba u Ninskoj nulici u Sesvetama 29-godišnjaku je slomljena gornja čeljust. Pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Dubravi.

Jedanaestogodišnjem dječaku, koji je bacao petarde u parku Hrastina prilaza, opečeni su palac i srednji prst na desnoj ruci, što se smatra lakšom ozljedom. U Klinici za dječje bolesti liječnička je pomoć pružena i maloljetnici (1989.) zbog lakših ozljeda šake pirotehničkom napravom na području sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Policija je protiv dvije osobe podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka zbog protuzakonitog i nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Od sedam požara koji su buknuli protekle noći na kućama na području Zagreba, policija smatra da su 5 izazvani pirotehničkim sredstvima.

Zabilježeno je i jedno propucavanje prozora raketom, a jedno vatrenim oružjem, ali nitko nije ranjen.

Na Staru je godinu u 20,40 sati u Novom Zagrebu, ispred Noćnog kluba "Titanic", eksplodirala neutvrđena eksplozivna naprava koju je nepoznata osoba postavila ispod mecedesa zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo hrvatskog državljanina (1957). U eksploziji su oštećena još tri automobila i prozori na klupskim prostorijama NK "Polet". Nitko nije ranjen.

Na području zagrebačke Policijske uprave u novogodišnjoj noći počinjeno je 37 kažnjivih djela, a dogodilo se i 38 prometnih nesreća u kojima je lakše ozlijeđeno 26 osoba.

Pročitajte više