U Zagrebu napadnuti izbornik SCG i mladi odbojkaši

JUNIORSKI odbojkaši SCG i njihov izbornik napadnuti su na Jarunu u kafiću Petica, koji se nalazi u sklopu Doma odbojke Bojana Stranića u Zagrebu. Nakon toga dodijeljeno im je posebno osiguranje koje je povučeno na njihov zahtjev nakon 24 sata.

U subotu navečer petorica odbojkaša sjela su u kafić u sklopu dvorane, a nedugo nakon toga prišla im je skupina mladića koji su ih počeli vrijeđati i prijetiti im fizičkim obračunom.

Razlog sukoba bila je majica jednog odbojkaša s natpisom SCG, koju je on odbio skinuti. Odbojkaši su odlučili napustiti kafić, no skupina koja ih je napala krenula je za njima.

Anonimni očevidac izjavio je za Jutarnji list kako se naguravanje nastavilo i nakon što su odbojkaši izašli, a odbojkašu je potrgana majica s natpisom SCG. Nakon toga napadači su se vratili u kafić, a odbojkaši su produžili u hotel.

Kako piše Jutarnji list, iste večeri u istom kafiću napadnut je izbornik odbojkaške reprezentacije SCG Milan Žarković koji je bio u trenirci s oznakama svoje zemlje. Napadači su ga napali prvo verbalno, a zatim su prevrnuli stol ispred njega i pobjegli.

Osim ova dva, drugi incidenti nisu zabilježeni, a zanimljivo je da je većina gledatelja na utakmici između SCG i Italije, navijala upravo za naše istočne susjede.

U Domu odbojke se do 12. rujna održava Europsko prvenstvo juniora i juniorki u odbojci.

Pročitajte više