U Zagrebu počeo padati snijeg, bit će ga i u Dalmaciji

Foto: Index

U ZAGREBU je oko 10:30 počeo padati snijeg, a prema podacima DHMZ-a snijeg pada i u nekim dijelovima sjeverno-zapadne te gorske Hrvatske. Tijekom dana očekuje se i u unutrašnjosti Dalmacije.

>> Šaljite nam snimke i slike, isključivo vlastite, vremenskih uvjeta kod vas na desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Kako je jutros u prognozi objavio DHMZ, poslijepodne te osobito navečer i u noći na srijedu u unutrašnjosti Dalmacije očekuje se stvaranje snježnog pokrivača, a malo snijega moguće je i duž obale i na otocima. Za kninsko područje na snazi je i upozorenje Meteoalarma zbog snijega.

Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu između 4 i 9 °C.

Prognoza DHMZ-a po regijama

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, poslijepodne u zapadnim predjelima uz susnježicu, a drugdje većinom snijeg. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutro će biti hladno s najnižom temperaturom između -8 i -4 °C. Najviša dnevna između 0 i 2 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno s kišom i susnježicom uglavnom u drugom dijelu dana. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -3, a najviša dnevna između 2 i 4 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno, ujutro malo snijega može biti u Gorskom kotaru, a poslijepodne će ga uz susnježicu biti i u Lici i to češće. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -4, a najviša dnevna između od 0 do 2 °C.

Istra

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u unutrašnjosti Istre ponegdje uz mogućnost slabe susnježice ili snijega, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će slabo do umjereno, mjestimice i pojačano jugo i jugozapadnjak, a poslijepodne će vjetar postupno okretati na slab do umjeren zapadnjak, navečer i u noći sjeverozapadnjak. More će biti malo do umjereno valovito. Temperatura zraka bit će uglavnom od 5 do 10 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno uz hladno jutro. Povremene kiše bit će uglavnom u drugom dijelu dana, a u Istri je može ponegdje biti već i prijepodne. Poslijepodne će zapuhati umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, a uz obalu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, a najviša dnevna između 6 i 9 °C.

Dalmacija

Ujutro djelomice sunčano, a zatim porast naoblake uz oborinu. U unutrašnjosti će padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a na obali i otocima uglavnom kiša, no prolazno je moguća i susnježica. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, u unutrašnjosti između -6 i -3 °C. Najviša dnevna od 0 do 3, a na obali i otocima od 4 do 9 °C.

Pročitajte više