U Zagrebu 12 novih. Među njima otac djeteta koje je bilo na dječjem rođendanu

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

U ZAGREBU je 12 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"U protekla 24 sata je 12 novozaraženih koronavirusom. Njih devet je dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', a tri u Klinici za zarazne bolesti", istaknuo je Šostar.

Tako sada Zagreb ukupno broji 49 aktivnih slučajeva zaraze, kazao je i dodao kako je samoizolacija u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82.

Polovljeni svi kontakti novozaraženih

Šostar je naglasio i kako su polovljeni svi kontakti novozaraženih pa zato i ima toliko puno osoba u samoizolaciji.

Rekao je i kako je u zagrebačkom Domu sportova i dalje jedna zaražena osoba, a u osnovnoj školi koju je pohađao jedan oboljeli dječak sva su djeca negativna. 

"Sve osobe s kojima je oboljeli zaposlenik Doma sportova bio u bliskom kontaktu i dalje su u u samoizolaciji, kao i sva djeca iz razreda oboljelog dječaka", naveo je.

Također, dodao je Šostar, na koronavirus su testirana sva djeca koja su bila na dječjem rođendanu gdje je bio taj oboljeli dječak i sva su djeca negativna, osim oca jednog djeteta koji se pokazao pozitivnim na virus.

Pročitajte više