U Zagrebu uhićen kradljivac BMW-a X5

ZAGREBAČKA policija danas je otkrila kradljivca skupocjenog BMW-a X5, jednog od najtraženijih terenaca u "automafijaškim" krugovima kojih je u posljednjih pola godine na zagrebačkom području ukradeno gotovo 30.

Policija nije otkrila je li muškarac uhićen u ukradenom terencu s krivotvorenim njemačkim papirima možda povezan s još nekom od krađa tog tipa automobila.

Osumnjičeni 42-godišnjak otkriven je u posebnoj akciji kojom se želi smanjiti broj krađa automobila u Zagrebu, izvijestila je policija. Vozač crnog BMW-a X5 njmačkih registracija zaustavljen je na Novoj cesti, a pregledom dokumenata prometni su policajci primjetili da u njemačkoj vlasničkoj knjižici vozila nije utisnut serijski broj.

Posumnjavši u originalnost dokumenata policajci su broj šasije provjerili u Interpolovoj bazi podataka otuđenih vozila i utvrdili da je automobil ukraden u Italiji u svibnju prošle godine. Registarske pločice su, pak, pripadale Mercedesu CLK 320, ukradenom lani u Njemačkoj.

Osumnjičenom je automobil oduzet, a on je uz kaznenu prijavu za krađu i krivotvorenje dokumenata prepraćen istražnom sucu.

Broj krađa skupocjenih BMW-ovih terenaca, koji ovisno o opremi koštaju od 60 tisuća eura na više, u porastu je od travnja. Do sada nije otkriveno tko stoji iza vala krađa, kao niti na koji se način automobili kradu.

Pročitajte više