U Zagrebu uhićeni okorjeli razbojnici

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu muškaraca koje sumnjiči da su s još jednim, u međuvremenu poginulim mladićem, počinili ukupno 11 razbojstava, dva pokušaja razbojstva, pokušaj ubojstva i tešku krađu, izvijestila je danas policija.

Policija tvrdi da su uhićeni, u dobi od 33 i 39 godina, veći dio zločina počinili s 23-godišnjakom koji je prije mjesec dana poginuo na motociklu kojim je u Velikoj Gorici naletio na pješaka koji je u prometnoj nesreći također smrtno stradao.

Među zločinima za koje se terete osumnjičeni policija navodi i pokušaj razbojstva u zlatarni Nika u Dugavama, sredinom travnja, kada je jedan od osumnjičenih pucao u vlasnikovog sina i ustrijelio ga u trbuh, što je okvalificirano i kao pokušaj ubojstva.

Trojac je, tvrde u policiji, zajedno počinio još četiri razbojničke akcije uz prijetnju vatrenim oružjem i to u zlatarnici, diskontu, benzinskoj postaji i Klinici za plućne bolesti.

Mlađeg uhićenika se sumnjiči da je s pokojnim 23-godišnjakom u prva tri mjeseca ove godine opljačkao benzinsku postaju u Starom Čiču i ured u jednom trgovačkom centru. Na teret im se stavlja i krađa "forda fieste" ogulinskih registracija koju su koristili za razbojničke pohode.

Još jednu pljačku banke i benzinske postaje s kraja prošle godine policija pripisuje poginulom mladiću i starijem osumnjičeniku, a dvojicu uhićenih terete i za razbojstvo poslovnice Hrvatskih pošta u mjestu Orle, sredinom svibnja.

Policija tvrdi da je pokojni mladić u kolovozu prošle godine sam orobio jednu benzinsku postaju, dok je uhićeni 33-godišnjak osumnjičen da je sam krajem veljače opljačkao kiosk.

Procjenjuje su da su razbojnici ukrali novca i raznih predmeta u ukupnoj vrijednosti od oko 350 tisuća kuna. Policija sumnja da su razbojnici počinili još neka kaznena djela koja im do sada nisu dokazali. Stoga su od suda zatražili produljenje zadržavanja dvojice uhićenih te nalog za pretragu prostorija koje su koristili.

Pročitajte više