U zračnom napadu američke vojske ubijeno nekoliko vođa Islamske države

Foto: EPA

AMERIČKE snage ubile su nekoliko vođa džihadističke skupine Islamska država (IS) u Siriji u zračnom napadu izvedenom sa srijede na četvrtak, priopćilo je američko zapovjedništvo. Helikopterska operacija, čija je meta bio Rakan Wahid al-Shamri, izvedena je u noći sa srijede na četvrtak na sjeveroistoku Sirije, navodi se u prvom priopćenju za javnost američkog vojnog zapovjedništva za Bliski istok (Centcom).

Ovo je prvi put od početka rata u Siriji 2011. godine da su američke trupe izvele helikoptersku operaciju u području pod kontrolom režima Bashara al-Assada, tvrdi Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH). Američko zapovjedništvo zatim je u drugom priopćenju za medije objavilo da je ubilo još dvojicu vođa džihadističke skupine tijekom zračnog napada u sjevernoj Siriji.

Nema civilnih žrtava

U ovom drugom napadu je, prema Centcomu, ubijen "i Abu-Hashuma al-Umawija te još jedan viši dužnosnik IS-a". "Ovaj udar će oslabiti sposobnost IS-a da destabilizira regiju i da udari na naše snage i naše partnere", komentirao je šef američkog zapovjedništva u regiji, general Michael Kurilla

Središnje zapovjedništvo američke vojske priopćilo je da početne procjene pokazuju da u ovim napadima nema civilnih žrtava te da nije bilo vojnih žrtava SAD-a.

Pročitajte više

 

Pročitajte više