Ubijen čelni čovjek skupine Al Qaeda na arapskom poluotoku

SAUDIJSKE snage sigurnosti ubile su u petak čelnog čovjeka terorističke skupine al Qaeda na arapskom poluotoku Abdulaziza al Muqrina i još dva druga militanta , ubrzo nakon što su teroristi odsjekli glavu američkom inženjeru Paulu Johnsonu, kojeg su držali kao taoca,, izvijestio je viši izvor iz saudijskih snaga sigurnosti.

"Točno je, Muqrin je ubijen zajedno s još dva viša militanta, kazao je taj izvor agenciji Reuters, a istu vijest objavio je i CNN. Dodao je da je Muqrin bio jedan od tri militanta ubijena u pucnjavi u dijelu al-Malazz, glavnog saudijskog grada Rijada, te da su Muqrin i njegovi ljudi ubijeni dok su se pokušavali riješiti Johnsonovog tijela, kojeg su oteli 12. lipnja..

Muqrin je bio najtraženiji terorist al Qaede u Saudijskoj Arabiji, a nekoliko sati ranije, prije nego što je ubijen, objavio je na Internetu da preuzima odgovornost za odsijecanje glave Johnsonu, ali i za ubojstva još nekih zapadnjaka u saudijskom kraljevstvu, koje se bori više od godinu dana protiv skupine ozloglašenog vođe al Qaede Osame bin Ladena.

Arapska televizijska postaja Al Arabiya u subotu rano ujutro priopćila je da je još jedna militant bioo uhićen u velikoj operaciji snaga sigurnosti u području al-Malazz, te je prikazala snimke policijskih vozila i gužvu u tom području u kojem stanju srednji sloj stanovništva Rijada.

Muqrin je bio i ratni veteran, jer je sudjelovao u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Pročitajte više