Ubijeni napadač na Pentagon godinama kritizirao vlast: Vlada je kriminalna organizacija

U PUCNJAVI pred ulazom u američki Pentagon 36-godišnji američki državljanin je počeo pucnjavu u kojoj su ozlijeđena dvojica Pentagonovih policajaca. Richard Keevill, šef posebne policije Pentagona, sjedišta Ministarstva obrane SAD-a, sinoć je objavio da je muškarac jučer navečer hladnokrvno ustrijelio dvojicu policajaca pred ulazom u zgradu, a uz postaju podzemne željeznice.


"Osumnjičeni je prišao policajcima bez ikakvih emocija na licu", rekao je Keevill opisujući trenutke prije pucnjave.

Oba policajca su pretrpjela lakše tjelesne ozljede jer su nosila pancirke. Prema Keevillovim riječima, napadač je mirno došao do policijske kontrolne točke pred ulazom u Pentagon, izvukao pištolj i počeo pucati. Ubrzo nakon toga, policajci su uzvratili pucnjavu iako su isprva mislili da muškarac izvlači propusnicu. Napadač je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu u kojoj je nedugo nakon pucnjave i preminuo.

Prema informacijama koje prenose američki mediji, radi se o 36-godišnjem Johnu Patricku Bedellu. Motiv za ovaj oružani napad nije poznat, a policija zasad odbacuje mogućnost da se radi o terorističkom činu. Ipak, policija istražuje je li napadač imao pomagače.

Zgrada Pentagona je odmah nakon pucnjave zatvorena i nitko od zaposlenika je nije smio napustiti. Nakon obavljenog očevida, normalizirani su uvjeti na postaji podzemne željeznice, ali i u samoj zgradi američkoga ministarstva obrane. Naime, vlakovi podzemne željeznice i danas će prometovati kroz stanicu Pentagon, ali ondje neće biti dozvoljeno zaustavljanje ili iskrcaj ili ukrcaj putnika.

Prilaz Pentagonu iz podzemne željeznice je preuređen nakon terorističkog napada na SAD 11. rujna 2001. Sada u sjedište Ministarstva obrane SAD-a nije moguće doći direktno s postaje podzemne željeznice, već je nužno proći pokretnim stepenicama i kroz sigurnosnu kontrolu.

Američku vladu nazvao "kriminalnom organizacijom"

U Pentagonu je zaposleno 23 tisuće vojnih i civilnih osoba. Napadač na Pentagon je bio vrlo aktivan u kritiziranju američke vlade preko interneta. Vladu je nazivao "kriminalnom organizacijom koja uništava osobne slobode". U jednom tekstu objavljenom na internetu tvrdio je kako je dugogodišnja realnost uključenost američke vlade u međunarodnu kriminalnu zavjeru.

"Takva organizacija koristi svoju moć kako bi vojsku, tajne službe i birokrate učinila instrumentima političke kontrole i dominacije nad društvom, dok diskreditira, uništava i ubija poštene pojedince. Johna Patrick Bedell je u lipnju 2006. godine uhićen zbog uzgajanja marihuane i opiranja uhićenju.

Pročitajte više