Ubijeni Sabljo je bio član zločinačke organizacije. Htjeli su mu ubiti obitelj

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

NOĆAS je u zagrebačkom noćnom klubu Ritz ubijen Tomislav Sabljo, Uskokov optuženik u akciji Tebra. Ubijen je nakon što je došlo do fizičkog sukoba više ljudi. Muškarac osumnjičen za ubojstvo je uhićen i pod nadzorom policije. U tijeku su očevid i kriminalističko istraživanje. Prema neslužbenim informacijama, Sablju je oko 4:45 ubio redar kluba.

Sabljo je bio jedan od vođa zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu, palila aute i utjerivala dugove. On i još 19 ljudi bili su povezani s krijumčarskim lancem droge iz Albanije i Crne Gore, preko BiH do Hrvatske, te su uhićeni u srpnju 2019. godine u velikoj policijskoj akciji.

>> Noćas je u Zagrebu ubijen Tomislav Sabljo. Tko je on?

Sabljo se u zatvoru sukobio s čovjekom koji je pokušao ubiti njegovog partnera

Sabljo je zbog Tebre u Remetincu bio od srpnja 2019., a izašao je početkom prosinca 2021. godine, no zatim je dva puta ponovno bio pritvaran, prvi put u prosincu 2021., ni tjedan dana nakon što je izašao iz Remetinca, i drugi put u rujnu 2022. U oba slučaja iza rešetaka se vratio zbog iznude ili pokušaja iznude.

Krajem 2021. Sabljo se u zatvoru sukobio s Janom Andabakom, uhićenim zbog optužbi da je postavio eksplozivnu napravu pred stan obitelji Sabljinog suoptuženika Tomislava Sučića na zagrebačkom Laništu, ali i da je bombaški napad trebao izvesti i na Sabljinu obitelj. Obojica okrivljenika slučajno su se zatekla u sobi za posjete kada je došlo do sukoba.

Podsjetimo, Andabak je osumnjičen da je krajem svibnja 2021. postavio razorni eksploziv ispred stana Sučićeve obitelji. Eksplozija je izbacila lift iz ležišta te narušila statiku zgrade, zbog čega su evakuirani stanari. Tada je prouzročena šteta od najmanje 1.1 milijun kuna.

Pročitajte više