Ubijeni saudijski militant imao Bin Ladenovo pismo

SAUDIJSKI ekstremist kojeg je policija ubila ranije ovoga tjedna imao je pismo koje je navodno napisao Osama bin Laden prije šest mjeseci, objavile su u utorak lokalne novine.

Dnevnik al-Watan, koji se poziva na "obaviještene" izvore, piše da je policija pronašla rukom napisano pismo koje je potpisao bin Laden u džepu Youssefa Saleha al-Eieryja, jednog od 19 članova skupine osumnjičene za veze s al Qaidom.

Ako se utvrdi da je autentično, pismo bi moglo pružiti dokaz koji bi moguće povezao bin Ladenovu al Qaidu, glavnu osumnjičenu za napade na SAD 11. rujna 2001., s militantima koji stoje iza prošlomjesečna tri samoubilačka napada u Rijadu u kojima je poginulo 35 ljudi, uglavnom stranaca.

Saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da je Eiery bio član skupine koju vlasti okrivljuju za napade 12. svibnja.

On je ubijen u subotu kada je zajedno s još jednim Saudijcem, koji je sada u pritvoru, bacio ručne granate na policijsku ophodnju koja ih je pratila. Dva su policajca poginula u tom incidentu na sjeveru Saudijske Arabije.

Pročitajte više