Ubijeni Simić posjećivao Petrača u Izraelu

SRPSKI mafijaš pronađen raskomadan na Jarunu, Cvetko Simić, posjećivao je zagrebačkog poduzetnika Hrvoja Petrača dok se ovaj skrivao u Izraelu.

Jutarnji list piše da je Simić, osim klasičnih veza u podzemlju, imao i niz utjecajnih poznanstava u Hrvatskoj. Podaci o kontaktima Simića i Petrača navodno su poznati iz nekoliko ranijih kriminalističkih obrada tijekom kojih je ustanovljeno da je Simić posjećivao Petrača u Zagrebu, dok osobe bliske Petraču uzvraćaju posjetima Beogradu.

Njihovo poznanstvo, tvrde policijski izvori, datira od 2001. godine, a nastavilo se i nakon Petračeva bijega iz RH. Prema istim izvorima, Simić je navodno posjećivao Petrača u Izraelu dok je ovaj pokušavao osigurati politički azil i zaštitu od progona hrvatskog pravosuđa.

Jutarnji piše i da se Ico Mateković, jedan od otmičara iz skupine koja je 2005. osuđena s Hrvojem Petračem, jedno vrijeme skrivao u Beogradu pod zaštitom klana Luke Bojovića. U razmjeni policijskih podataka između Hrvatske i Srbije otkriveno je da se Mateković u Beogradu pojavljivao u društvu Gorana Marića Mare i Ilije Novovića, srpskih kriminalaca iz klana Luke Bojovića koji su ubijeni u travnju 2009.

Policijski izvori u Srbiji tvrde da je Goran Marić Mara u Beogradu pružio utočište Ivanu Matekoviću, otmičaru sina generala Vladimira Zagorca. Navodno se spekulira i s poznanstvom Vladimira Zagorca i Joce Amsterdama, što bi značilo da su se dvije suprotstavljene skupine u Hrvatskoj povezivale sa sličnim klanovima u Srbiji. Kako piše Jutarnji, zbog toga se ne može odbaciti mogućnost da bi ubojstvo Cvetka Simića moglo imati veze sa sukobom Vladimira Zagorca i Hrvoja Petrača.

Pročitajte više