UBIUDR od Mesića traži javnu ispriku

PREDSJEDNIK Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke Mladen Pavković zatražio je danas od predsjednika Republike Stjepana Mesića da se zbog izjave da "s Crnom Gorom nikada nismo ratovali" javno ispriča hrvatskim braniteljima i tako "koliko-toliko ispravi svoju pogrešku".

U otvorenom pismu u povodu Mesićeve izjave nakon jučerašnjeg razgovora s crnogorskim ministrom vanjskih poslova Pavković ističe da je to uvreda svim hrvatskim braniteljima, a poglavito majkama koje su izgubile sinove u borbi za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.

"A da apsurd bude još veći, ni od jednog crnogorskog visokog političara do danas nismo čuli da Crna Gora nije ratovala protiv Hrvatske", kaže, među ostalim, Pavković, podsjećajući predsjednika Mesića da je u lipnju 2000. prilikom posjeta Crnoj Gori zatražio ispriku od Crnogoraca zbog sudjelovanja u agresiji na Hrvatsku. Podsjeća i da je Crna Gora u doba agresije na Hrvatsku bila u sastavu Jugoslavije, kao što je i danas iako se drukčije zove.

"Kako nismo ratovali s Crnom Gorom kad su baš oni ispaljivali rakete na Dubrovnik, kad je baš na njihovu području bio jedan od najstrašnijih srpskih logora Morinje, u kojem su zatočeni i mučeni mnogobrojni Hrvati. Osim toga, vojnici Crne Gore uništavali su i ubijali i bili naši najžešći protivnici oko krajnjega hrvatskoga juga, a crnogorski vojnici bili su i u gotovo svim srpskim ili tzv. JNA terorističkim postrojbama i ratovali su protiv Hrvata na mnogim područjima", ističe Pavković.

"Još će ispasti, prema Vašim izjavama, kako rata u Hrvatskoj uopće nije bilo, kako smo napali i uništavali sami sebe i kako zapravo mi moramo Crnoj Gori platiti ratnu odštetu", stoji među ostalim u otvorenom pismu predsjednika UBIUDR-a predsjedniku Mesiću.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.