Ubojica Anđele Bešlić za mjesec dana na slobodi

SINJSKI ubojica Ivan Bulj, koji je zbog ubojstva Anđele Bešlić osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 27 godina za mjesec dana trebao bi biti pušten na slobodu. Za takav nevjerojatan postupak zaslužna je neažurnost Vrhovnog suda koji u tri godine i devet mjeseci, koliko se osuđenici za najteža djela mogu držati u pritvoru bez pravomoćne presude, nije donio pravorijek.

Ivan Bulj osuđen je na dugogodišnji zatvor te ima pravo na još jedan žalbeni postupak. S obzirom na prirodu stvari, sud jednostavno nema dovoljno vremena za odrađivanje posla do kraja zakonskog roka. Tome u prilog ide i činjenica da presuda još uvijek nije stigla Buljevom odvjetniku, a po njenom primitku stranka ima još 15 dana da uloži žalbu. Stoga je gotovo nemoguće da se posao završi u zakonskom roku.

Prema pisanju Večernjeg lista, sudac Zoran Matulović znao je kako stvari stoje te je presudu napisao u najkraćem mogućem roku, još u ožujku. No, Vrhovni sud prihvatio se predmeta tek nakon godišnjih odmora.

Otac ubijene Anđele, Ivan Bešlić smatra kako je Bulj bivši djelatnik KOS-a te da će preko svojih veza uspio nakratko izaći na slobodu prije negoli ostatak života provede iza rešetaka.

Unatoč činjenici da je Ivan Bulj priznao ubojstvo Anđele Bešlić, kao što i njegov rođak Pavle isto priznanje stavio na papir, osuđeni su na temelju zatvorenog kruga indicija, jer videovrpca s Buljevim priznanjem i papir s Pavlovim priznanjem ne vrijede kao dokazi. To njihovom odvjetničkom timu daje dobru osnovu na žalbu.

Apsurdna činjenica da snimka Buljeva priznanja nije važeća, pogotovo u situaciji kad nema drugih dokaza, samo je jedan od brojnih propusta policije i Vrhovnog suda u nikad da kraja razriješenom slučaju ubojstva Anđele Bešlić.

Pročitajte više