Ubojica iz Đakova ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca

Foto: Index, Davor Javorovic/PIXSELL

ANDRIJA DREŽNJAK, koji je u Centru za socijalnu skrbi u Đakovu ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i teško ozlijedio pravnika Ivana Pavića koji je kasnije preminuo u bolnici, ostat će u istražnom zatvoru još dva mjeseca, javlja N1

Razlog je opasnost od bijega i ponavljanja djela. Sudac je tu odluku donio, između ostalog, na temelju psihijatrijskog vještačenja koje je utvrdilo da se radi o osobi sklonoj nasilju. 

Produljenje istražnog zatvora na tri mjeseca tražilo je osječko tužiteljstvo, ali je sudac odobrio dva jer smatra da je to dovoljno za dovršetak istrage i potencijalno podizanje optužnice. 

Državno odvjetništvo neće se žaliti na odluku tužiteljstva

U istrazi je potrebno ispitati još jednog svjedoka i dovršiti tri vještačenja - daktiloskopsko, biološko i balističko.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku neće se žaliti na ovu odluku, no žalbu je najavio odvjetnik 59-godišnjaka koji se trenutno u istrazi brani šutnjom.

I dok se čeka kraj istrage protiv 59-godišnjaka, na Disciplinskom sudu MUP-a još traju disciplinski postupci protiv četvorice policajaca zbog propusta utvrđenih nakon ubojstva.

Otkriveno je da je Centar za socijalnu skrb obavijestio policiju u Đakovu o počiniteljevoj promjeni u ponašanju i informacijama da nabavlja oružje, no nije se reagiralo.

Smjenjeni načelnik đakovačke policije u prvostupanjskom postupku je oslobođen, dok je policajac koji je trebao postupati po informacijama Centra dobio novčanu kaznu. 

No u oba postupka uložena je žalba, i u tijeku su drugostupanjski postupci.

Za dvojicu policajaca još traju postupci u prvom stupnju, piše N1.

Pročitajte više