Kolegica napadača iz Teksasa: Svojoj majci je govorio da je kuja i bio agresivan

Foto: Facebook

TINEJDŽER Salvador Rolando Ramos (18) koji je u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 djece i dvoje odraslih bio je žrtva maltretiranja. Osim što je ubio ljude u školi, prije napada je pucao u vlastitu baku te ju je teško ranio.

Američki mediji razgovarali su s njegovim prijateljima i ljudima koji su ga poznavali. Ramos je radio kao noćni upravitelj u restoranu Wendy's u Uvaldeu. The New York Times je razgovarao s njegovim kolegama s posla. Oni su rekli da Ramosa zapravo nitko nije dobro poznavao i da je uglavnom bio distanciran.

Navodno je napustio školu zbog maltretiranja

Roditelji jednog od prijatelja napadača opisali su Ramosa kao ozbiljnog i ljutitog. Kažu da su bili iznenađeni što je mladić bio sposoban za takvo nasilje. The Washington Post citirao je njegove prijatelje i rodbinu koji su ga opisali kao usamljenog mladića koji je bio maltretiran u djetinjstvu zbog govorne mane.

Rekli su da je Ramos imao problema kod kuće te da se često svađao s majkom, koja je navodno ovisnica o drogama. Ramos je navodno napustio školu poslije uzastopnog maltretiranja. "Puno je propustio tijekom srednje škole, nije pohađao nastavu. Ove godine nije trebao diplomirati s nama", rekli su njegovi školski kolege.

"Prije otprilike godinu dana Ramos je na društvenim mrežama objavio fotografije automatskih pušaka s njegove liste želja... Prije četiri dana objavio je slike dvije puške i u opis napisao da je to njegovo oružje", citirao je The Washington Post jednog od napadačevih prijatelja. 

Nadia Reyes, Ramosova školska kolegica koja je razgovarala s Washington Postom, rekla je da je ubojica na Instagramu objavio videozapise s policajcima. 

"Vidjeli su se policajci na snimkama, on je svoju mamu nazivao kujom i rekao da ga ona želi izbaciti iz kuće. Vrištao je i vrlo je agresivno razgovarao s majkom", rekla je. Reyes je bila dio grupe kolega iz srednje škole Uvalde koji su u ponedjeljak posjetili osnovnu školu Robb. Nosili su svoje maturalne kape.

"Djeca su bila jako uzbuđena što nas vide s kapama i haljinama. Mislili su da će jednog dana biti na našem mjestu... Ovo što se dogodilo je nestvarno, kao da smo u filmu. Užas", komentirala je.

 

Pročitajte više