Ubojica labinskog studenta priznao da je 2001. godine masakrirao staricu

OBOJICA mladića, osumnjičenih da su u subotu u Zagrebu ubili 22-godišnjeg studenta Antu Vukelića, policiji su priznala krivnju, a 23-godišnji Dragan Jung, uhićen neposredno nakon ubojstva, preuzeo je odgovornost i za ubojstvo starice kojoj je prije gotovo četiri godine u Labinu zadao 30 smrtonosnih uboda nožem.

Zajedno s drugoosumnjičenim Massimom Kršuljom, Jung bi tijekom poslijepodneva trebao biti prepraćen istražnom sucu Županijskog suda, izvijestili su danas čelnici Policijske uprave zagrebačke.

Pritom nisu izravno naveli imena uhićenih mladića, studenata iz Labina, no neizravno su potvrdili da su imena uhićenih, spominjana u medijima, točna.

U policiji tvrde da je ovom nesvakidašnjem brutalnom ubojstvu 22-godišnjeg studenta matematike Ante Vukelića prethodio još čudniji odnos trojice "prijatelja".

Jung je, kako kažu, cijelo vrijeme igrao "dvostruku igru", jer je - uz planiranje Vukelićeva ubojstva - žrtvu doveo u zabludu da će zajedno s njim ubiti Massima Kršulju.

Vukelić je, dodaju, upravo s tom namjerom i došao u stan, u Ulici Crvenog križa, gdje su ga nedugo zatim dvojica dugogodišnjih prijatelja usmrtila desecima uboda nožem i sjekirom po cijelom tijelu.

Iznoseći kronologiju događaja, policija ističe da je Ante Vukelić u večernjim satima došao u stan u Ulici Crvenog križa, gdje su kao podstanari stanovali Kršulja i Jung.

Kršulja u to vrijeme nije bio u stanu, a Jung je, dok je još bio sam, u jednom trenutku Vukelića onesvijestio udarcem u glavu, samoljepivom trakom ga zavezao za stolicu i pozvao svog cimera.

Nedugo nakon što je i Massimo Kršulja došao u stan, Vukelić se osvijestio i oslobodio poveza, a dvojica cimera desetak su ga puta izboli nožem i sjekirom izudarali po glavi.

U namjeri da prema ranijem dogovoru tijelo raskomadaju i u vrećama za smeće odbace u nekoliko kontejnera, prekinuo ih je susjed, koji im je zbog buke pozvonio na vrata, navodi policija.

Kršulja je tada uspio pobjeći, a Junga je susjed zadržao do dolaska policije.

Teško ozlijeđeni Vukelić u međuvremenu je došao svijesti i pokušao pobjeći, no uputio se prema balkonu te se, najvjerojatnije zbog šoka i iskrvarenja, prevrnuo preko balkonske ograde i pao s petog kata u dvorište, gdje je preminuo.

Odbjeglog Kršulju policija je jučer pronašla u stanu njegovih prijatelja, koji, kako ističu u policiji, nisu znali ništa o ovom brutalnom ubojstvu.

Tijekom kriminalističke obrade 23-godišnji Dragan Jung policiji je također priznao da je u svibnju 2001. u Labinu s 30-ak uboda nožem usmrtio i 77-godišnju Mariju Knapić, susjedu svoje bake.

Kako bi prikrio tragove iz staričinog je stana ukrao manju količinu novca i nakita, a policija je više od tri i pol godine bezuspješno radila na tom slučaju.

Nakon priznanja policiji je rekao da ne zna zbog čega je počinio taj zločin, ali da je najvjerojatnije bio nervozan zbog odnosa s jednom djevojkom.

Sve to Dragan Jung policiji je priznao u prisutnosti odvjetnika, što njegov iskaz čini valjanim na sudu.

Policija očekuje da će Jung za oba brutalna ubojstva odgovarati u objedinjenom sudskom postupku, jer kako je ono u Labinu počinio dok mu je bilo samo 19 godina, za njega bi mogao dobiti najviše deset godina zatvora.

Ubojstvo Ante Vukelića policija će okvalificirati kao posebno teško ubojstvo za koje je predviđena zatvorska kazna od 20 do 40 godina.

Čelnici zagrebačke policije odbacili su tvrdnje da je jedan od motiva ubojstva bila droga, ističući da mladići nisu konzumirali, a ni prodavali opijate.

Kao mogući razlog nesuglasica među nekadašnjim prijateljima policija je navela zajedničko planiranje pljačke ili razbojstva.

Dogovore njih trojice navodno je snimio Massimo Kršulja, koji je time počeo zastrašivati Vukelića, te je navodno Vukelić s Jungom počeo planirati ubojstvo.

Naknadno se omjer snaga promijenio, pa su se Kršulja i Jung dogovorili da će ubiti Vukelića, kažu u policiji.

Pročitajte više