Ubojica troje Hrvata ranije pokušao ubiti Miloševića

MUAMER TOPOLOVIĆ, ubojica troje Hrvata na Badnu večer pored Konjica prije nekoliko godina pokušao je samostalno izvršiti atentat na Slobodana Miloševića.

Danas dvadesetšestogodišnji Topolović tada je uhićen jer je putem prema Beogradu prijetio taksistu. Bio je osuđen na tri i pol godine zatvora, a pušten je prije godinu dana.

30-dnevni pritvor Topoloviću

Istražni sudac Hercegovačko-neretvanskog županijskog suda u Mostaru Reuf Zaimović odredio je danas 30-dnevni pritvor Muameru Topaloviću osumnjičenom za ubojstvo tri člana hrvatske obitelji Anđelić u Konjicu.

Sudac Zaimović odredio je mjeru pritvora nakon što je sinoć saslušao Topalovića kojega je policija uhitila u njegovu domu u selu Oteležanima, saznaje se iz sudskih izvora. Očekuje se da će danas istražni sudac Hercegovačko-neretvanskog suda županijskome tužiteljstvu predati zahtjev za provođenje dodatne istrage. Prema zasad nepotvrđenim informacijama sudski proces protiv Muamera Topalovića trebao bi predvoditi sudac Velimir Lovrić.

Muamer Topalović, član dviju ekstremnih islamskih organizacija iz BiH, Jeniet el Forkan i Aktivne islamske omladine, priznao je jučer policiji ubojstvo troje članova hrvatske obitelji Anđelić kod Konjica iz ´ideološko-vjerskih pobuda´. U noći s Badnjaka na Božić Topalović je u obiteljskoj kući ubio Anđelka Anđelića, njegove kćeri Maricu i Zorku Anđelić, a teško je ranio Marinka Anđelića koji se nalazi na liječenju u bolnici.

Pročitajte više