Ubojica u zelenom Cadillacu sije smrt ulicama New Yorka

VOZAČ Cadillaca koji sa pištoljem nasumično puca ulicama New Yorka, dosad je u svom pohodu po nekoliko gradskih četvrti usmrtio jednu i teško ranio četiri osobe. Policija je izjavila da je obavila razgovor sa "osobom koja ih zanima", koja je viđena u vozilu koje odgovara opisu u kojem su očevici vidjeli zločinca.

Glasnogovornik njujorške policije Dennis Laffin, izajvio je da je muškarac koji je poginuo pogođen u vrat, a za ostale, koje je zasad nepoznati ubojica ranio pucajući po Queensu, se predviđa da će preživjeti.

Policija je službeno izjavila da je gotovo sigurno da ubojica vozi oštećeni zeleni auto, najvjerojatnije Cadillac. Prvi napad je izvršen oko 19 sati u petak navečer, nakon čega je još jedan prolaznik ulicom hicem pogođen u nogu. Nakon toga još jedan, također u nogu, pucano je u auto na kojem je razbijeno staklo. Najgore je bilo na području 109. policijske postaje, gdje je napadač pogodio troje ljudi, među kojima je bio muškarac koji je poginuo.

Sve žrtve dosad pogođene su po jednim metkom i bile su udaljene jedna od druge. Pretpostavlja se da napdača puca samo jednom kako bi mogao što prije pobjeći autom. Zato se sada traži zeleni auto sa oštećenim prednjim dijelom.

Z.A.

Pročitajte više