Ubojica zadarskog taksista osuđen na 30 godina zatvora

UBOJICA 30-godišnjeg zadarskog taksista Igora Ćustića, 22-godišnji Elvis Šopić, na zadarskom Županijskom sudu je osuđen na 30 godina zatvora. Ćustićeva obitelj će od Šopića tražiti milijun kuna odštete zbog duševnih boli.

Podsjetimo, u optužnici protiv Šopića se navodi kako je 29. siječnja 2008. godine okrutno ubio Igora Ćustića, taksista iz Murvice, ispalivši mu dva hica iz skraćene lovačke puške u glavu. Potom je zapalio BMW i Ćustićev leš koji se nalazio u njemu, kako bi prikrio monstruozan zločin.

Tijekom suđenja su pročitani rezultati stručnih vještačenja koje su proveli psihijatar dr. Darko Labura i psiholog dr. Ivan Medanić. Labura smatra kako Šopić ima poremećaj osobnosti, ali je u trenutku počinjenja zločina bio ubrojiv, dok je Medanić naveo kako Šopić ima asocijalni poremećaj ličnosti.

Osim Laburinog i Medanićevog izvješća, pročitana je i socijalna anamneza benkovačke socijalne radnice, u kojoj se navodi kako su Šopićevi roditelji alkoholičari s psihičkim poremećajima u ponašanju, koji su svoje troje djece izlagali agresivnom ponašanju, zlostavljanju i zapuštanju.

Lagao da je "puška slučajno opalila"

"Uhvatio me za jaknu i ispod nje napipao kuburu i naredio mi da je izvadim. Došlo je do naguravanja i kubura je opalila, a cijev je bila okrenuta prema njemu", tvrdio je u svojoj obrani Šopić, koji je tijekom suđenja, na jednom od ročišta izjavio i kako se osjeća krivim za ubojstvo, ali kako ga nije počinio na način na koji je to navedeno u optužnici koju je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo.

No, prema balističkom vještačenju Šopić je pušku u trenutku ubojstva držao za kundak. Sudski vještaci su u svom svjedočenju naveli kako je Šopić prvo ubio Ćustića, a nakon što je taksist već bio mrtav, podmetnuo je požar na automobilu, kako bi prikrio ubojstvo. Šopić je Ćustića ubio neispravnom skraćenom lovačkom puškom. Plamen je Ćustićev taksi u potpunosti progutao u roku od oko 40 minuta. Tijelo 30-godišnjeg taksista je bilo karbonizirano, s opeklinama četvrtog stupnja, a na glavi, na području čela, bile su vidljive dvije prostrjelne rane na čelu. Ćustić je, kako je posvjedočila patologinja, umro uslijed teškog oštećenja mozga.

Pročitajte više