Ubojici iz Križevaca 40 godina zatvora

ČETVEROSTRUKI ubojica iz Križevaca, Stjepan Rošker osuđen je danas na Županijskom sudu u Koprivnici na 40 godina zatvora. Tijekom suđenja Rošker se branio šutnjom. Na današnjem, posljednjem, ročištu svjedočio je psihijatrijski vještak Radomir Drobac koji je kazao kako je Rošker znao što radi kada je ubijao.

Podsjetimo, svoj krvavi pohod, motiviran nesuglasicama oko zemljišta, odnosno podjele vinograda, Rošker je započeo u subotu, 28. veljače, oko 20.30 sati. Policija je utvrdila kako je ubojica iz svoje kuće uzeo vojničku pušku i pištolj koje je neovlašteno posjedovao i uputio se u pravcu kuće obitelji Rošker s namjerom da ubije Đurđicu Rošker. Pretpostavlja se da je puška u njegovom posjedu ostala nakon Domovinskog rata, u kojem je sudjelovao kao kuhar.

Stjepan Rošker ušao je u dnevni boravak obiteljske kuće u Ulici Ivana Lepušića i počeo pucati te ubio svog 43-godišnjeg bratića Sinišu Roškera, njegovu 63-godišnju majku Đurđicu i njegovu 14-godišnju kćer Jasminu, dok je 19-godišnjem Matoiću, dečku bratićeve starije kćeri Sanele, zadao kobne prostrjelne rane u predjelu trbuha. Matoić, koji se na mjestu događaja zatekao sasvim slučajno, stao je ispred djevojčice i pokušao je zaštititi svojim tijelom, ali Rošker ih je ipak upucao oboje.

Supruga Siniše Roškera, Snježana, uspjela je pobjeći ubojici - spasila se skokom kroz prozor, a 20-godišnja kćer Sanela se u vrijeme ubojstva nalazila u kafiću "Latino", u kojem je kao studentica zagrebačkog Filozofskog fakulteta povremeno radila.

Zločin iz osvete

Policija je okarakterizirala masakr kao zločin iz osvete, s obzirom da se 50-godišnji Stjepan Rošker sa svojom obitelji sporio oko zemlje.

Optužnica protiv Roškera podignuta je tek u svibnju a teretila ga je za četiri kaznena djela teškog ubojstva i za pokušaj teškog ubojstva.

> U bolnici preminula i četvrta žrtva križevačkog ubojice

> Majka ubojice o žrtvama krvavog pohoda: Željeli su mi oteti moju muku!

> Križevački monstrum odustao od suicida nakon SMS-a "Tata, mi te volimo"

> Foto: Sanela Rošker u vjenčanici se oprostila od svog dečka, zadnje žrtve križevačkog pokolja

Pročitajte više