Ubojici Komšiću tata švercao mobitel u zatvor

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DAVIDU KOMŠIĆU, 21-godišnjem ubojici koji u Remetincu služi 30 godina zatvora zbog ubojstva trudne Kristine Krupljan koju je masakrirao 88 puta nožem, tata Ivo Komšić u zatvor je pokušao prošvercati mini mobitel.

Indexu potvrđeno da je Komšićev otac monstrumu pokušao predati mobitel

Indexu je ta informacija neslužbeno potvrđena iz zatvorskog sustava. 

Kako doznajemo, Komšićev otac je prošloga tjedna posjetio sina u zatvoru u zagrebačkom Remetincu. Monstrumu je pokušao predati mini mobitel, velik tek nekoliko centimetara. No njegov je pokušaj uspio primijetiti i spriječiti pravosudni policajac koji je bio u blizini. 

Ivo Komšić je, za pretpostaviti je, dobro poznavao cijeli sustav posjeta i općenito boravka u Remetincu gdje je i sam proveo tri tjedna. U pritvoru je završio u travnju, ubrzo nakon što mu je osuđen sin, zajedno s Davidovim kumom Vjekoslavom Komšićem i Zoranom Petrovićem zbog prijetnji konobaru kafića na Medveščaku u Zagrebu zbog neriješenih imovinskih odnosa. Možda su ga zbog toga, kao i zbog prijašnjih incidenata koje je izazivao, zatvorski čuvari imali pod dodatnom prismotrom. 

Mobiteli su u zatvoru strogo zabranjeni, a Komšić ga je mogao iskoristiti za utjecaj na još jedno suđenje koje se protiv njega vodi

Ubojica David Komšić je, da je njegov otac uspio u svojoj namjeri, mobitel mogao iskoristiti za kontaktiranje između ostalog i svjedoka ili suoptuženika u postupku, ali i za pribavljanje informacije putem interneta, ako je mobitel koji mu je otac pokušao dostaviti u zatvor imao takvu mogućnost. Podsjetimo da se protiv Davida Komšića vodi još jedan postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagreb gdje mu sude za još jedan napad na Kristinu Krupljan u studenom 2016. godine. 

Ne treba ni napominjati da je posjedovanje mobitela u zatvoru strogo zabranjeno. 

U ovom trenutku nije poznato hoće li biti kakvih sankcija zbog pokušaja švercanja mobitela.

Komšićev otac poznat po incidentima

Komšićev otac u više je navrata izazivao incidente tijekom i nakon suđenja. 

Dan prije nego što je 13. travnja uhićen zbog prijetnji u kafiću na Medveščaku, bio je priveden na obavijesni razgovor jer je pratio sutkinju koja je njegovog sina osudila na 30 godina zatvora.

Njegovo agresivno ponašanje vidjelo se i na sudu. Komšićev otac Ivo prilikom izricanja presude sinu podivljao je u sudnici te povikao: "Sramota, on je dijete. Sudite mu zato što je iz Bosne." Zatim je demonstrativno ustao i sa suprugom, kumom i ostalom obitelji (osim jedne kćeri) napustio sudnicu. Tom prilikom su ga i pravosudni policajci pokušali smiriti, ali im se istrgnuo iz ruke i otišao iz sudnice. Tijekom suđenja Komšić je skupa s ostatkom svoje obitelji pokušavao ocrniti Kristinu. 

Još jedno suđenje Komšiću

Njegovom se sinu, monstruoznom ubojici Davidu Komšiću, na Općinskom kaznenom sudu sudi za još jedan slučaj napada na Kristinu Krupljan. 

Optužnica ih tereti da su 27. studenog 2016. u 5:40 sati na Bukovačkoj cesti svojim vozilom presreli Kristinu, koja je vozila majčin automobil, te su je napali i oštetili joj vozilo. Bio je to incident zbog kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama DORH-a 22. veljače prošle godine, a tog istog dana navečer ju je Komšić ubio u autu, ispred svoje zgrade na Volovčici. Zbog ovog su suđenja na sudu uveli posebne mjere opreza.

Komšić je i pravomoćno osuđen na 14 mjeseci zatvora jer je 2016. godine Mercedesom usmrtio 72-godišnjeg pješaka Josipa Kolarića.
 

Pročitajte više