Ubojstvo iz igre GTA 4 počinio u stvarnosti

INDUSTRIJA videoigara postaje sve utjecajnija, a u prilog tome ide i posljednji slučaj ubojstva kada je mladi Tajlanđanin prekopirao scenu ubojstva iz igre GTA 4 u stvarnost.

Osamnaestogodišnji mladić s Tajlanda tako počinio brutalno ubojstvo po uzoru na njegovu najomiljeniju igru Grand Theft Auto. Mladić je priznao ubojstvo i pljačku 54-godišnjeg taksista, a ukoliko ga sud proglasi krivim, prijeti mu smrtna kazna.

Prema izjavi tamošnje policije, mladić je strastven (možda i previše) igrač navedene igre te je zločin napravio izričito kako bi kopirao zločin koji je počinio i u igri.

"Pokušao je isprobati je li i u stvarnom životu tako jednostavno opljačkati taksista kao i u igri", izjavio je za Reuters glavni istražitelj ovog slučaja, Veeravit Pipattanasak. Mladić tvrdi kako nije namjeravao ubiti taksistu, već ga samo opljačkati, no ovaj se opirao pa je ubojstvo bilo neplanirano.

Sporna igra GTA 4 prije svog puštanja u prodaju našla se na meti mnogih moralista zbog scena premlaćivanja, pucnjave, prostitucije i drugog. Prilikom početka prodaje igre GTA 4 bilo joj je zabranjeno slaganje na policama gdje bi mogla biti primijećena od strane maloljetnika.

V.M.

Pročitajte više