Ubojstvo na Braču: Istražni zatvor za Majića, Popića sutra vode sucu

SLAVKO LOZINA, sudac istrage splitskog Županijskog suda, odredio je istražni zatvor Marku Majiću, prvoosumnjičenom za teško ubojstvo 35-godišnje Silvije Lučić, zaposlenice supetarske mjenjačnice Abigo. S obzirom da je već osuđivan zbog krađa i da je odrobijao osam godina Lepoglave, zatvor mu je određen da ne ponovi djelo, ali i zbog teških okolnosti djela.

Teško ubojstvo iz koristoljublja

Majiću se stavlja na teret ubojstvo iz koristoljublja, no ne i da je ubio na osobito okrutan način. Silvija Lučić najvjerojatnije je prvo izgubila svijest pa se potom ugušila. 

Osim Majića za ubojstvo se sumnjiči i Neno Popić. Njega će sutra dovesti na ispitivanje. Izvjesno, i on će u istražni zatvor. Interesantno je možda da s obzirom kako obojici prijeti kazna dugotrajnog zatvora, po novom ZKP-u mogu ih braniti samo odvjetnici s najmanje osam godina staža.

Majić nije puno govorio. Kako neslužbeno doznajemo, negira djelo i brani se šutnjom.

Bacio sef kada je vidio policiju u luci

Okolnosti nezapamćenog zločina koji je šokirao Hrvatsku još se utvrđuju, no motiv je poznat. Silvija Lučić ubijena je u svojoj kući zbog sefa sa 180 tisuća kuna, koji na koncu ipak nije otvoren. Kada je Majić vidio da policajci dočekuju putnike u splitskoj gradskoj luci, bacio je sef u kantu za otpatke u garaži trajekta Hrvat.

Kao i svi ostali putnici na trajektu, legitimiran je. Prošao je tada, no brzo je uhićen, po svemu sudeći, dok je čekao svog partnera Popića, koji je iz Supetra stigao idućom linijom. Policija je brzo reagirala nakon što im je posada Hrvata opisala osobu koju su vidjeli sa sefom.

Do Popića se došlo idući dan, nakon što se Majiću na ispitivanju u policiji razvezao jezik.

Zbog dugova u zločin?

Obojicu u Supetru znaju kao dostavljače, Majić je dostavljao pošiljke, a Popić razvozio pića. Posao nije bio stalan, zapali su, čini se, u dugove, što ih je, u nekakvom ludilu, očito i ponukalo da počine stravičan zločin.

Pretpostavlja se da su obojica upali kod Silvije u četvrtak navečer sa ženskim čarapama navučenima preko glave. Svezali su je za krevet i obmotali joj usta i nos boston trakom, od čega se Silvija na koncu ugušila. 

Pročitajte više