Ubojstvo u Zagrebu

POLICIJSKA uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da je na Trešnjevci, u Banjalučkoj ulici 6 jučer oko tri sata poslije ponoći nepoznati počinitelj zbog zasad nepoznatog razloga i iz neutvrđenoga vatrenog oružja ubio 36-godišnjeg Ivana Budimira.

Prema prvim informacijama, ubijeni muškarac se vraćao kući s posla, no kako nije došao kući kao inače, supruga ga je izašla pričekati i pronašla ga je mrtvog ispred ulaza.

Očevidom je utvrđeno da je riječ o ubojstvu, a Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku obavit će obdukciju. Kriminalistička obrada traje.

Ubijeni Ivan Budimir inače je vlasnik ugostiteljskog objekta.

Zagrebačka policija također je izvijestila da je jučer između 16 i 17 sati na području Maksimira i Pešćenice, 3. Kozari put IV, hrvatski državljanin, rođen 1940., zadobio prostrijelnu ranu.

Naime, on se u obiteljskoj kući, u alkoholiziranom stanju, zbog nestručnog rukovanja, ranio pištoljem marke CZ, za koji nema dozvolu. Jedan ga je hitac pogodio u desnu natkoljenicu. Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je lakše ranjen, a pušten je na kućnu njegu.

Zagrebačka policija obavila je jučer i danas očevid 29 prometnih nesreća. U trima prometnim nesrećama bilo je ozlijeđenih osoba. Najteža se dogodila jučer oko 17 sati na raskrižju Vlaške i Vončinine ulice, a u sudaru dvaju automobila jedan od njih udario je četvero pješaka na tramvajskom stajalištu.

Naime, sinoć oko 17 sati hrvatski državljanin, rođen 1983., vozio je Vlaškom ulicom VW polo zagrebačkih registarskih oznaka, a kad je stigao do raskrižja s Vončininom ulicu, neoprezno se prestrojavao u desni prometni trak te udario stražnji dio mazde MX 5, zagrebačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao hrvatski državljanin (1983).

Vozač mazde bio je pod utjecajem alkohola (0,30 g/kg), a kretao se desnim prometnim trakom, namjenjenim skretanju u Vončininu ulicu, no umjeto da skrene, produžio je ravno prema zapadu.

Od udarca pola mazda je odbačena udesno, na nogostup sa sjeverne strane kolnika, gdje je udarila četvero pješaka koji su čekali zeleno svjetlo na semaforu.

Mazda se nastavila nekontrolirano kretati te je udarila u prometni znak, a zatim se zaustavila na tramvajskim tračnicama. U nesreći je teško ozlijeđeno troje pješakao (1959., 1972. i 1949.), koji su i zadržani na liječenju u KBC "Zagreb" i KB "Merkur". Jedna je pješakinja (1976.) lakše ozlijeđena, ali je zadržana na liječenju zbog visoke trudnoće.

Pročitajte više