Učenici opisali pucnjavu u školi u Teksasu: "Nastavnici su govorili da stanemo, ali svi smo bježali"

Screenshot: Rumble
 
NAJMANJE 10 ljudi ubijeno je u pucnjavi u školi u Santa Feu, a lokalni šerif izjavio je da su većina žrtava učenici.
 
>>PUCNJAVA U ŠKOLI U TEKSASU Najmanje 10 mrtvih i 12 ozlijeđenih, u školi pronađene i bombe
 
Svjedoci su izjavili da su učenici počeli bježati iz škole kada su čuli pucnjeve, nakon što je netko uključio protupožarni alarm. Svjedoci su rekli da se napad dogodio između 07:30 i 07:45.
 
Jedna učenica izjavila je da je napadač ušao u učionicu za likovni odgoj i počeo pucati iz puške. Rekla je kako je vidjela da je jedna djevojčica upucana u nogu.
 
"Nastavnici su nam govorili da stanemo, ali svi smo bježali"
 
Angelica Martinez (14) izjavila je za CNN da je u jednom trenutku krenula evakuacija, "kao u vježbi za slučaj požara": "Svi smo stajali vani, a manje od 5 minuta kasnije čuli smo pucnjeve. Svi su počeli trčati, nastavnici su nam govorili da stanemo, ali svi smo bježali".
 
"Nisam vidjela tko je pucao, ali pucnjevi su bili nekako razdvojeni", rekla je Martinez i dodala da je čula oko 4 pucnja.
 
"Čuli smo tri pucnja i glasne eksplozije"
 
Učenica Dakota Shrader izjavila je: "Bila sam u hodniku i čim smo čuli alarm, svi smo slijedili postupak vježbe u slučaju požara. Zatim smo čuli tri pucnja i glasne eksplozije".
 
Policija je objavila da je napadač uhićen i još jedna osoba je privedena. Na terenu je čak 75 policijskih vozila i tri helikoptera. Napadač je policiji rekao da je oko škole postavio više eksplozivnih naprava.
 
 

Pročitajte više