Učenicima zagrebačke škole propao izlet, agencija im je poslala 4 pokvarena busa

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

UMJESTO dana u dvorcu Trakošćan, učenici petog razreda zagrebačke osnovne škole Kustošija jutro su proveli čekajući autobus.

Agencija im je poslala čak četiri neispravna autobusa. Ni peti autobus koji je poslala turistička agencija, za djecu koja su trebala na terensku nastavu, nije bio dobar, pa je putovanje otkazano, javlja Dnevnik Nove TV.

Ravnateljica: Nisam ljuta, bijesna sam!

''Bijesna sam. Nisam ljuta, bijesna sam. Jutros sam stajala pred školom od 7 do 11, to je bio onaj prvi stupanj bjesnila, kad vidite da nešto zaista nije dobro i da djeca zapravo u cijeloj toj priči ispaštaju. Puna su nam usta djece, jako brinemo svi, jako se o svemu tome skrbimo, a ne možemo održati najobičniju terensku nastavu jer nemamo dovoljno dobre autobuse da njima prevozimo djecu'', rekla je za Novu TV Gordana Kajić, ravnateljica osnovne škole Kustošija. 

O izletu je ravnateljica obavijestila policiju. Prije putovanja došli su pregledati autobus. Jutros su to učinili četiri puta i utvrdili da su svi autobusi neispravni. Tek je peto vozilo bilo u dovoljno dobrom stanju, no u njemu nije bilo dovoljno mjesta za svu djecu.

Inspekcija cestovnog prometa u posljednjih godinu dana provjeravala više od 500 autobusa kojima se prevoze djeca.

Pročitajte više