Učiteljica "slomljenog srca" seksualno iskorištavala učenika

BRIDGET MARY NOLAN, nastavnica glazbe iz australskog grada Trott Park, na sudu u Adelaideu je priznala krivnju po tri točke optužnice koje je terete za seksualno iskorištavanje 15-godišnjeg učenika škole u kojoj je bila zaposlena.

Po iskazima svjedoka, cijeli je slučaj nastao zbog "spontanog" poljupca na školskom igralištu. Nolanova je nakon toga pozvala dječaka u svoj stan kako bi, prema njenim riječima, "raspravili o čemu je zapravo riječ".

No, razgovor se, navodno na dječakovu sugestiju, nastavio u spavaćoj sobi gdje su njih dvoje imali seksualne odnose. Nakon toga je Nolanova s učenikom imala seksualni odnos još dva puta, navodno "iz straha da bi je u dječak u slučaju odbijanja mogao prijaviti vlastima".

Joanna Fuller, odvjetnica optužene učiteljice, tvrdi kako je njena klijentica u cijelom slučaju žrtva. Njen postupak tumači time što je bila pogodođena "nedijagnosticiranom depresijom", odnosno time što je bila "deprimirana, nesretna i zbunjena" nakon što ju je bio ostavio dugogodišnji dečko.

No, majka seksualno iskorištenog dječaka pak tvrdi da za postupak učiteljice nema nikakvog opravdanja. Njeno "bubuljičavo dijete" je, "na brutalan način" sunovraćeno u "svijet odraslih".

Prema navodima majke, dječak je bio odličan učenik, da bi nakon izbijanja skandala počeo dobivati negativne ocjene.

"Njegov život je uništen", navodi majka, "jer je postao metom školskog ogovaranja i izgubio sve prijatelje". Učiteljicu naziva "grabežljivicom" koja treba biti kažnjena za svoj postupak.

Nolanovoj prijeti maksimalna kazna od sedam godina zatvora. Izricanje kazne se očekuje u ožujku.

D.A.

Pročitajte više