Udruga branitelja liječenih od PTSP-a prozvala Ministarstvo branitelja

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja (UHBLPTSP) u danas objavljenom priopćenju prozvala je Ministarstvo branitelja zbog nedovoljnog financiranja rada te udruge.

U priopćenju koje je potpisao predsjednik dubrovačko-neretvanske podružnice Udruge Ante Batinović, kaže se da su izgubili predsjednika Udruge Milivoja Bujasa, ali da vjeruju da ipak neće izgubiti bitku koju su "započeli s bivšom vlasti i koju nažalost nastavljaju i s ovom".

"Dužni smo reagirati na izjave vodećih ljudi iz Ministarstva branitelja koji tvrde da su pomogli pri sufinanciranju naše udruge, što je donekle i točno ali mislimo da (državni tajnik Ministarstva) gospodin Tomislav Ivić trebaju snositi suodgovornost za tragediju koja nas je snašla i to iz sljedećeg razloga:

Našu Udrugu su stavili u treći plan za financiranje iz državnog proračuna i bili smo primorani prositi za neka financijska sredstva da bi opstali kao udruga. Očito gospoda misli da je dovoljno 20.000 kuna za cijelu godinu dok pojedine i slične braniteljske udruge dobijaju čak i po 1.500.000 kuna. Pitamo gospodu iz našega Ministarstva gdje je tu pravda koju oni spominju", kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više