Udruga "Idem": Djecu s posebnim potrebama uključiti u redovne škole

HRVATSKA udruga za stručnu pomoć djeci s posebnim potrebama ´Idem´ najavila je danas da će takvu djecu nastojati uključiti u redovni sustav odgoja i obrazovanja.

Uključivanje 10.000 djece s posebnim potrebama u redovne škole je preduvjet njihove integracije u društvo, izjavila je predsjednica udruge Ljiljana Igrić na konferenciji za novinare u povodu proglašenja 2003. godine Europskom godinom osoba s invaliditetom.

Glavni problem za uspješnu integraciju djece s posebnim potrebama u škole predstavljaju učitelji i nastavnici koji nisu dovoljno educirani o njihovim specifičnostima, te preveliki broj djece u razredima, rekla je Igrić.

´Idem´ već deset godina pruža stručnu potporu školama, roditeljima, djeci s posebnim potrebama i njihovim vršnjacima, a za svoj edukacijsko-rehabilitacijski program od Vlade dobiva godišnje 100.000 kuna.

U povodu Valentinova ´Idem´ će 13. veljače u 19 sati u Muzeju Mimara organizirati humanitarnu večer ´Ljubavlju do prihvaćanja´.

Pozivnice za večer izradila su djeca s posebnim potrebama, a prodavat će se po cijeni od 200 kuna. Prihod je namijenjen poboljšanju pružanja pomoći toj djeci.

Pročitajte više