Udruga "Hrabro dijete" ima novi način zarađivanja na bolesnoj djeci

Foto: Index

UDRUGA Hrabro dijete koja je novac prikupljen za liječenje Nore Šitum i Ene Šarac trošila na svoje plaće, regrese i božićnice, sad je pronašla novi način zarade. U trgovačkim centrima diljem zemlje prodajne agentice odjevene u kostime vila prodaju kupone s naznačenom cijenom od pet kuna, na kojima piše "Hrabro dijete" i napisan je broj računa udruge Hrabro dijete.

Na poleđini kupona stoji citat "Kad se male ruke slože, sve se može", a ispod toga ponovno piše naziv udruge Hrabro dijete te naziv tvrtke Perfektno sutra, čiji prodajni agenti građanima prodaju kupone, s naglaskom da se novac skuplja za bolesnu djecu. Detaljnije informacije ne znaju, nego ljudima samo govore da je to za bolesnu djecu i da im je šef Haris Kapetanović (predsjednik udruge Hrabro dijete op.a.).

>>INDEX JE GODINAMA OTKRIVAO MALVERZACIJE U UDRUZI HRABRO DIJETE Pogledajte kako su trošili novac



Prodajne agentice odjevene su u suknje od tila, a na leđima nose krila te u ruci štapić. To je kostim koji djeca na maškarama nose kad glume vile. Prema informacijama koje smo dobili, tako odjevene prodajne agentice viđene su po cijeloj Hrvatskoj. Uglavnom se nalaze u trgovačkim centrima, u kojima prodaju kupone s jasno naznačenom cijenom od pet kuna, a građani često daju i više. Račune ne izdaju, iako bi morali.

Vlasnik tvrtke se ne javlja

Kontaktirali smo Ivana Kozića, vlasnika tvrtke Perfektno sutra koja prodaje kupone za udrugu Hrabro dijete, ali nije nam odgovorio na upit.

Potom smo ga pokušali dobiti na telefon, ali nijedan od brojeva koje smo zvali nije u funkciji. "Birali ste broj koji se ne koristi" i "Pristup biranom broju nije dopušten", automatske su poruke koje smo čuli pozivom na brojeve telefona koji su naznačeni u oglasima za posao te tvrtke. Naime, tvrtka Perfektno sutra konstantno objavljuje oglase za posao u kojima traže prodajne agentice i agente, a za taj posao nude plaću od 5000 do 8000 kuna. "Tražimo isključivo mlade osobe sa završenom SSS i razvijenim komunikacijskim vještinama", stoji u jednom od njihovih oglasa.


Predsjednik udruge bez komentara

Vlasniku tvrtke Perfektno sutra postavili smo upit je li ih udruga Hrabro dijete poslovno angažirala te plaća li im za ovaj posao, kao i to koliki dio novca od prodanih kupona ide udruzi. Pitali smo ga i izdaju li račune jer smo od izvora doznali da se oni ne izdaju. No odgovor nismo dobili, baš kao ni od udruge Hrabro dijete.



Naime, zvali smo predsjednika udruge Hrabro dijete Harisa Kapetanovića koji nam je samo kratko rekao da nema komentara i nije htio odgovarati na naša pitanja o prodaji kupona.
Podsjetimo, Kapetanović je donedavno bio tajnik udruge, a Jasminka Žužić predsjednica, no uvidom u registar udruga vidjeli smo da je od 17. rujna predsjednik udruge Kapetanović, dok je Jasminka Žužić i dalje upraviteljica Zaklade Hrabro dijete.


 

Pročitajte više