Udruga Otočni sabor prerasta u stranku Jadranski sabor

INICIJATIVNI odbor za utemeljenje Jadranskog sabora, političke stranke otoka i priobalja, predstavio se danas na konferenciju za novinare u Zadru.

Riječ je o ljudima okupljenima u Otočnom saboru, nestranačkoj udruzi koja promiče razvoj otoka.

Predsjednik Inicijativnog odbora Jadranskog sabora, inače i predsjednik Otočnog sabora, Zlatko Sorić rekao je da sama udruga ne može mijenjati uvjete života na otocima.

Stoga smo, nastavio je Sorić, odlučili utemeljiti političku stranku, Jadranski sabor, koja će povezivati interese otočana i ljudi koji žive na obalnom području. Svjesni smo velikog broja stranaka u Hrvatskoj, ali smatramo da ipak nudimo nešto novo, rekao je Sorić.

O programu i politici Jadranskog sabora govorili su i drugi članovi Inicijativnog odbora. Isticali su da se danas vladajuće stranke bave nebitnim pitanjima, a posebno je pitanje otoka za njih drugorazredno.

Ne podupiremo rasprodaju nacionalnog bogatstva strancima jer nama tada ništa neće ostati od životnog prostora, rekli su.

Na konferenciji za novinare najavljeno je da će osnivačka skupština Jadranskog sabora biti održana iduće subote u Zadru.

Pročitajte više