Udruga Radio Marija OESS-u uputila otvoreno pismo o Zlikavcima

KATOLIČKA Udruga Radio Marija uputila je danas otvoreno pismo OESS-u s pitanjem je su li u toj organizaciji prije davanja potpore Zlikavcima pogledali i analizirali sadržaj tog satiričkog crtanog serijala.

U Udruzi Radio Marija, koja peticijom s gotovo 43 tisuće potpisa traži od HTV-a skidanje Zlikavaca s programa, ne slažu se s OESS-ovim stavom da su satirični programi poput Zlikavaca izraz građanske i medijske slobode. Smatraju da u slučaju Zlikavaca nije riječ o slobodi govora, već govoru mržnje, nesnošljivosti i omalovažavanju, a kao primjer navode da su u jednoj od epizoda vjernici uspoređeni s "izmetom". Pritom pitaju OESS smatraju li i oni da su kršćani "izmet" i jesu li dali potporu autorima Zlikavaca i za njihovo, kako kažu u Udruzi, izrugivanje potpisnika peticije.

U Udruzi Radio Marija tvrde da je BBC u Velikoj Britaniji nakon peticije s 6000 potpisa odustao od potencijalnog uvredljivog crtanog filma te pitaju OESS bi li i BBC-u preporučili da ignoriraju glas građana.

Udruga Radio Marija traži skidanje Zlikavaca s programa javne televizije jer smatra da taj serijal vrijeđa "katoličke vjernike i njihove svetinje".

Pročitajte više