Udruga Sjena traži ispriku od HDZ-ovke: "Ima diskriminirajuće izjave"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

UDRUGA Sjena, koja okuplja roditelje koji brinu o djeci ili osobama s teškoćama, na Facebooku je objavila priopćenje u kojem kritizira HDZ-ovu saborsku zastupnicu Ljubicu Lukačić. Lukačić je danas u saboru odbacila oporbeni prijedlog da se roditeljima njegovateljima nakon smrti djeteta naknada produlji još šest mjeseci i uputila ih je da se jave na burzu.

"Traži se javna isprika saborske zastupnice Ljubice Lukačić (HDZ)!! Porazna je i sramotna činjenica da gđa. Ljubica Lukačić koja je i sama osoba s invaliditetom ima diskriminirajuće izjave i stavove za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom", pišu u priopćenju. 

"Svaka osoba s invaliditetom bi trebala imati ista prava"

"Bar bi ona zbog vlastitog iskustva života s invaliditetom i ograničenja koja takav život nosi trebala biti predvodnik i zagovaratelj prava osoba s invaliditetom u RH. Gđa. Lukačić zaboravlja da ukoliko je njoj dobro, to ne znači da je dobro i drugima. Vjerujemo da je svojim izjavama dokazala kako nema potrebno znanje i iskustvo zbog kojega sjedi u prvim redovima Sabora RH i radi na štetu pravima osoba s invaliditetom", dodaju. 

"Udruga Sjena traži javnu ispriku gđe Lukačić zbog diskriminatorne izjave koju je prenio portal Index.hr citiramo: 'Zato što osobni asistent mora biti dostupan onim osobama s invaliditetom ili djeci s teškoćama u razvoju koji se mogu uključiti u zajednicu'", naglasili su. 

"Saborska zastupnica Ljubica Lukačić, osoba s invaliditetom, trebala bi znati da svaka osoba s invaliditetom pa i djeca s teškoćama u razvoju trebaju imati ista prava i mogućnosti uključivanja u zajednicu kao i bilo koji drugi građanin ove države", zaključili su. 

Pročitajte više