Udruga "Tolerancija" daje potporu Jadranki Kosor

UDRUGA građana srpske nacionalnosti za mir, građansku i vjersku toleranciju u Hrvatskoj "Tolerancija" daje potporu predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Jadranki Kosor u drugom krugu predsjedničkih izbora, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo predsjednik udruge Branko Konstantinović.

Ta udruga podržava Jadranku Kosor zbog njezine pomoći kao tadašnje novinarke pri organizaciji bijega ročnika iz JNA u Hrvatsku 1990. godine, a što je bio prvi zadatak skupine građana koja je kasnije prerasla u udrugu "Tolerancija", rekao je Konstantinović, istaknuvši da je razlog podrške i odnos Jadranke Kosor prema izbjeglicama i prognanicima u prvim godinama rata.

Uz to, kazao je Konstatinović, činjenica je da je ona kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, koja je "moderna i demokratska politička stranka koja iskazuje u odnosu prema srpskoj nacionalnoj manjini dobar stav i omogućuje joj ostvarivanje svih prava".

Udruga "Tolerancija", osnovana 1995., registrirana je u Rijeci, ima pet podružnica u Hrvatskoj i SiCG u kojima djeluje oko 500 aktivista.

Pročitajte više