Udružena ljevica protiv Kirinove pljenidbe automobila

UDRUŽENA ljevica (ULJ) oglasila se u četvrtak priopćenjem u kojem traži hitnu smjenu ministra Ivice Kirina s dužnosti u MUP-u, zbog najave o pljenidbi vozila nesavjesnim i vozačima koji ponavljaju prometne prekršaje.

Oštrim riječima ljevica se obrušila na Kirina prosvjedujući protiv njegove najave o oduzimanju vozila i nazivajući ju protuustavnim činom.

"Ustav RH jamči da nitko, pa ni bilo koji ministar, ne može otuđiti ili oduzeti nečiju privatnu imovinu", navodi se u priopćenju udruženja stranaka ASH, SNA, SRP, HRS i JSD.

Kirin svoju nesposobnost dokazao uvođenjem 0,0 promila

"Udružena ljevica je svjesna nesreća i problema koji se svakodnevno dešavaju u prometu, ali to se ne rješava niti se smije rješavati na način i metodama koje providi ministar Kirin. Svoju nesposobnost dokazao je uvođenjem 0,0 promila, skupih kamera i nedodirljivih patrola što nije dalo nikakvog rezultata u povećanju sigurnosti u prometu. Represivne metode ne mogu rezultirati uspjehom, a još manje izmjene Zakona kojima će jedni biti zaštićeni i prolaziti nekažnjeno, dok će se Kirinove izbacivačke metode primjenjivati na poštenim građanima. To će moći tek onda kada će građanima kupiti vozila", navode u Udruženju.

Zbog svega toga ULJ traži od premijera Sanadera da smijeni ministra Kirina sa čelne dužnosti u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Ova vlast je zadnja je koja će građane učiti redu

Udruženje također navodi kako će u slučaju da najave o rigoroznim mjerama prema ponavljačima prometnih prekršaja budu prihvaćene, organizirati niz prosvjeda diljem Hrvatske.

Ministru Kirinu i aktualnoj hrvatskoj vlasti Udruženje poručuje kako su "građanima oduzeli sve što su mogli", te da "bilo kakvo privatno vlasništvo mogu oduzeti još jedino sebi samima".

"Ova je vlast previše štete nanijela hrvatskom društvu i zadnja je koja će građane učiti redu, kulturi i poštivanju zakona", zaključuje se u priopćenju ULJ-a.

I.K.
Foto: B.K.

Pročitajte više