Udružuju se Agrokor i Delta

PREDSJEDNICI hrvatskog koncerna Agrokor Ivica Todorić i srbijanske kompanije Delta Milorad Mišković na sastanku u Beogradu su dogovorili poslovnu suradnju svojih maloprodaja te se dogovorili oko zajedničkog nastupa u regiji.

Prema pisanju novosadskog Dnevnika, koji se poziva na izvore iz beogradske kompanije Delta, spajanjem dvaju tvrtki uskoro bi mogli dobiti "regionalnog trgovinskog i prehrambenog diva". U tekstu se ne navodi kako će se i kada povezati Agrokor i Delta.

"Ako bude stvoren, imperij Mišković-Todorić neće biti dominantan samo u trgovini na malo, već će, s obzirom na posjede u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, u dobroj mjeri uobličiti čitav krug proizvodnje. Agrokor i Delta posjeduju dvije najveće srpske uljare, zrenjaninski Dijamant i somborsko Sunce. Pored toga, Delta je vlasnik mesne industrije Juhor i pet poljoprivrednih kombinata koji obrađuju 20.000 hektara zemlje. Delta ima udio u još nekim prehrambenim poduzećima." - prenosi Bussines. hr napise vojvođanskog lista.

Navodi se kako su obje kompanije najveće privatne firme u Hrvatskoj i Srbiji, te kako su njihovi vlasnici najbogatiji Srbin i Hrvat.

Beogradska Delta M ima više od 400 maloprodajnih objekata u Srbiji u okviru svojih mreža Maxi, Pekabeta, Tempo i C market.

Agrokorovi maloprodajni lanci Konzum, Konzum maksi i Superkonzum lideri su na tržištu Hrvatske. Dnevno imaju više od 500.000 kupaca u 570 prodavaonica u svim hrvatskim općinama.

Pročitajte više