Ugašen požar na Golom brdu kod Imotskog

SINOĆ u 20,30 sati ugašen je požar koji je u 18,45 sati izbio na divljem deponiju smeća na lokaciji Golo brdo kod Imotskog i proširio se na hrastovu i jasenovu šumu, priopćio je danas Državni centar za obavješćivanje.

Nakon što je vatra ugašena, počela je sanacija deponija. Izgorjelo je šume na površini 50x50 metara, a požar je gasilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Zagvozd.

Jučer su ugašena i četiri manja požara koji su izbili na području Šibensko-kninske županije, navodi se u priopćenju - dva kod Žaborića, te kod Drniša i Vrpolja.

Na lokaciji Jasenovo kod Žaborića, 150 metara od kuća, izbio je požar trave i niskog raslinja te nešto borova u 22,40 sati. Ugašen je u 00,45 sati. Izgorjelo je 2000 metara četvornih trave i niskog raslinja. Gasili su DVD Grebaštica, Zablaće i JVP Šibenik.

Gorilo je i blizu groblja kod Žaborića. Taj je požar počeo u 18,25 sati, a ugašen je u 19,25 sati. Zahvatio je površinu 3000 metara četvornih trave i niskog raslinja, a gasili su ga Javna vatrogasna postrojba Šibenik i dobrovoljne iz Grebaštice, Zablaća, Brodarice i Šibenika s 15 vatrogasaca i 5 vozila.

Na lokaciji Beaderi-Žitnić kod Drniša, u roku od 40 minuta ugašen je požar koji je izbio u 17,26 sati. Zahvatio je površinu 50x50 m trave i niskog raslinja, a gasilo ga je 5 vatrogasaca s 1 vozilom.

Na lokaciji Jadrtovac kod Vrpolja u 00,05 sati ugašen je požar koji je u buknuo u 21,40 sati. Iizgorjelo je 3 hektara trave, niskog raslinja i nešto bora. Gasili su Javna vatrogasna postrojba Šibenik, te dobrovoljne iz Brodarice i Šibenika.

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više