Uhapšen srpski nastavnik glume: "Silovao me kad sam imala 17, on je imao 61"

Foto: Instagram/YouTube

VLASNIK škole glume, redatelj i scenarist Miroslav Mika Aleksić (68), priveden je sinoć nakon što ga je više žena prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, pišu srpski mediji.

Jedna od njih je i 26-godišnja glumica Milena Radulović, koja karijeru gradi i u Rusiji. U ispovijesti za Blic ona je rekla kako ju je Aleksić više puta silovao dok je bila maloljetna, ali i kako nije bila jedina.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se", rekla je. Dodaje kako nije bila jedina, već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja djevojčica koji je Aleksić temeljno gradio desetljećima.

"Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu tjedno, išli u kazalište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra djeca. U grupi se propagirala religija, satovi su počinjali molitvom Oče naš, djevojčice su dolazile u suknjama, dječaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvijek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: Pa, dobro, on je surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode. Postojala su jasna pravila", objašnjava Milena Radulović.

Audicije su bile masovne, a prijavljivalo se nekoliko stotina djece od kojih je Aleksić birao sedam-osam najdarovitijih. Odmah po prijemu Aleksić bi razgovarao s roditeljima, informirao ih o cijeni te naglašavao jednu bitnu stvar - da je to prvi i posljednji put da se s njima viđa. Objašnjavao je da se i najmlađi polaznici mogu popeti do drugog kata i sami donijeti novac za školarinu.

Milena kaže da je iz takvog strogog svijeta preko noći prešla u pakao seksualnog zlostavljanja kad ju je, kako kaže, Mika Aleksić prvi put silovao početkom studenog 2012. Imala je 17 godina, a on 61.

"Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopće moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam uvjerena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga obitelj. Zaista", kaže Milena Radulović.

Zlostavljao i druge, mlađe djevojčice?

O detaljima je informirala policiju, a tvrdi i kako je zlostavljao i druge djevojčice, od kojih su ga neke također prijavile.

"Ovo nije pitanje osobne satisfakcije, ovo se mora zaustaviti, jer se događa sada, ovih dana. Znam da se moj glas čuje više, a i najstarija sam od djevojaka koje su ga prijavile. Osjećam ogromnu odgovornost prema toj djeci, prema društvu, ali i prema sebi", kazala je.

"Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvijek je tu bio i strašan osjećaj da je tu, u blizini, gomila druge djece", kaže Milena koja je nekoliko godina išla je na psihoterapiju i posvećeno radila na sebi nakon šokantnog iskustva.

Sad poziva i druge žene sa sličnim iskustvima da ispričaju svoje priče. "Niste same, nijedna djevojčica, djevojka ili žena ne smije proživjeti, ili ne daj bože proživljava bilo što slično", kaže.

Pročitajte više