Uhićen 37-godišnjak zbog silovanja 20-godišnje djevojke

NA TEMELJU tjeralice koju je raspisala zagrebačka policija, u Osijeku je u petak uhićen 37godišnji muškarac osumnjičen da je prije tjedan dana na području zagrebačkog naselja Trnje silovao 20-godišnjakinju, priopćila je danas zagrebačka policija.

Uhićenju osumnjičenog silovatelja prethodilo je privođenje 26-godišnjaka 10. prosinca, zbog sumnje da je pomagao u silovanju, opljačkao oštećenu 20-godišnjakinju i pokušao od nje iznuditi novac, te zbog krivotvorenja novca.

Nakon što je zagrebačka policija utvrdila identitet silovatelja raspisala je tjeralicu na temelju koje je osječko-baranjska policija uhitila navedenog 37-godišnjaka, osumnjičenog da je počinio silovanje, te za razbojstvo i iznudu. Prije dva dana priveden je u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 7. prosinca navečer 26-godišnjak nazvao oštećenu, s kojom se od ranije poznavao, i pozvao je da dođe u njegov stan u Trnju. Kada je to učinila on je zaključao ulazna vrata i uveo je u prostoriju u kojoj je sjedio njoj nepoznati muškarac.

Policija tvrdi da joj je taj muškarac, za kojega tvrdi da je uhićeni 37-godišnjak, nakon kraće prepirke zaprijetio pištoljem, te je nekoliko puta udario šakom po glavi. Potom joj je uzeo nakit s ruku i vrata te mobitel iz torbice. Sve te predmete predao je 26-godišnjaku, a zatim silovao oštećenu, kažu u policiji.

Ističu da joj je osumnjičeni nakon silovanja zaprijetio kako će je ubiti ako u taj stan do 10 sati idućeg dana ne donese 1.500 kuna koje im je navodno dugovala. Zaprijetio je i da će ubiti nju i njezinu obitelj ako događaj prijavi policiji, te ju je pustio iz stana.

Unatoč prijetnjama, 20-godišnjakinja je silovanje prijavila policiji koja je odmah uhitila 26-godišnjaka, dok je za drugim počiniteljem raspisana potraga.

Pretragom stana u kojem se dogodilo silovanje policija je pronašla predmete u vlasništvu oštećene, a u peći su pronađene dvije novčanice po 1.000 kuna i jedna novčanica od 200 eura, za koje je u direkciji trezora Hrvatske narodne banke utvrđeno da se radi o krivotvorinama.

Obojica osumnjičenih od ranije su poznati policiji zbog kaznenih djela iz područja imovinskog kriminala, dok oštećena nije kazneno ni prekršajno evidentirana, kažu u zagrebačkoj policiji.


Pročitajte više