Uhićen bivši Trumpov vođa kampanje, supruga zvala policiju, mislila je da će se ubiti

Screnshot, Video: Index.hr

BIVŠI vođa kampanje Donalda Trumpa Brad Parscale hospitaliziran je ove nedjelje nakon navodnog pokušaja samoubojstva u svom domu u Floridi.

Prema policiji Fort Lauderdalea, policija je reagirala u njegovom domu nakon prijave o naoružanom muškarcu koji pokušava samoubojstvo. Policija je otkrila i kako je njegova supruga zvala policiju.

“Kada smo došli na lice mjesta, kontaktirali smo njegovu suprugu koja je rekla da je njen muž naoružan i da ima više komada oružja u kući te se pokušava ozlijediti”, rekli su iz policije. Dodaju kako su potom zaključili da je on jedina osoba u kući.

Priveden ispred svog doma

Policija kaže i kako ga je kontaktirala, razvila odnos s njim i sigurno ispregovarala da izađe iz kuće. On je potom uhićen ispred svoje kuće i prevezen u bolnicu.

Načelnica policije Fort Lauderdalea Karen Dietrich za CNN je rekla kako je postojala zabrinutost da će se Parscale ozlijediti, a njegova žena je prijavila da u kući ima oružja. Specijalci su reagirali i on se nedugo potom predao”, rekla im je.

“Izašao je i pomogli smo mu”, zaključila je. 


Tko je Brad Parscale?

Brad Parscale je smijenjen sa svoje pozicije vođe kampanje nakon Trumpovog skupa u Tulsi u Oklahomi. Zadržao je drugu poziciju u kampanji, ali ga se rijetko viđalo nakon smjene.

Tim Murtaugh, Trumpov menadžer za komunikacije, rekao je CNN-u kako je Parscale član obitelji kojeg svi u timu jako vole.

“Spremni smo ga poduprijeti u svakom mogućem načinu”, rekao je.

Supruga pobjegla iz kuće, imala je modrice na rukama

Candice Parscale, njegova supruga, rekla je policajcima kako vjeruje da se njezin suprug upucao jer je “bjesnio i divljao” o nečemu dok je držao pištolj. Rekla im je kako je par trenutaka ranije otišla iz kuće te kako vjeruje da je čula pucanj.

Iz kuće je otišla bez mobitela i drugih stvari. Policija je na terenu utvrdila da se Parscale nije upucao, nego je ljutito stupao i vikao po kući dok je pas lajao. 

Policija je objavila i snimku njegova uhićenja. Video prikazuje njegovu suprugu koja govori policiji da joj se muž ponaša poput luđaka. 

Parscale potom izlazi iz kuće, priča s policajcima i govori im kako ništa nije napravio. 

Njegova supruga je policiji ispričala i kako njezin muž pati od PTSP-a. Policija je zamijetila i modrice na njezinim rukama za koje im je rekla da ih je zadobila u fizičkom sukobu s njim koji nije prijavila.

Na objavljenom videu se Parscale čuje kako policajcu objašnjava: "Počela je govoriti sva ta sr***a", a potom i kako nije ništa napravio.

Njegova supruga rekla je da je cijeli tjedan imao suicidalne misli.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta.

U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više