Uhićen haaški optuženik Ivica Rajić

NA TEMELJU međunarodne tjeralice, raspisane po nalogu Međunarodnoga suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, uhićen je Ivica Rajić (45), priopćilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Prigodom uhićenja Ivica Rajić nije pružao otpor, a nakon uhićenja priveden je u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, dodaje se kratkom u priopćenju što ga je potpisala glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Boris Ivančić, potvrdio je Hini da je sinoć uhićen i priveden u Istražni centar tog suda hrvatski državljanin Rajić. Naglasio je da ne može dati detaljnije informacije o tome.

Odvjetnik Željko Olujić potvrdio je Hini da je njegov branjenik Ivica Rajić, iz Kiseljaka u BiH, jučer uhićen u Zagrebu, na temelju naloga Haaškog suda, i priveden u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda.

"Nisam upoznat s detaljima, no pretpostavljam da Rajića Haaški sud tereti za navodne zločine u Stupnom Dolu", kazao je Olujić.

Dodao je da je istražni sudac, po Zakonu o suradnji s Haaškim sudom, Rajiću odredio tromjesečni tzv. ekstradicijski pritvor te je najavio da će danas na tu odluku podnijeti žalbu, koju rješava Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda.

Po riječima odvjetnika Olujića, Rajić je pred istražnim sucem odbacio sve optužbe, rekavši da je ponosan na sve što je radio kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) te da se dalje nije izjašnjavao.

"U ovom trenutku ne znam hoće li se obrana suglasiti s izručenjem ili ćemo voditi pravnu bitku ovdje u Hrvatskoj", kazao je Željko Olujić, dodavši da osim njega, Ivicu Rajića brani odvjetnik Josip Muselinović iz Mostara.

Pročitajte više