Uhićen jedan od vođa Zemunskog klana

Foto: MUP Srbije

FILIP KORAĆ, jedan od čelnih ljudi Zemunskog klana, uhićen je u petak u Mađarskoj po nalogu francuske policije koja ga je tražila zbog trgovine drogom. Dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko jedne aplikacije, doznaje portal Krik. Za Koraćem traga i BiH, koja je za njim također raspisala međunarodnu tjeralicu zbog trgovine drogom. U Hrvatskoj je Korać prošle godine osuđen uvjetno zbog krivotvorene putovnice, a tada je u pratnji odvjetnika došetao do zatvora u Remetincu.

Htjeli su ga ubiti Velja Nevolja i njegova ekipa

Korać je inače punio novinske stupce u susjednim zemljama u kontekstu obračuna dvaju crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana u kojima je do sada širom svijeta likvidirano više desetaka osoba. Korać je upravljanje nad kriminalnom skupinom preuzeo nakon što je Luka Bojović završio u zatvoru u Španjolskoj 2012. godine. Koraćeva banda sudjelovala je u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju.

Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja. Belivuk i suradnici planirali su i Koraćevo ubojstvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih suradnika te su mu slali fotografije unakaženog tijela s porukama i pokušavali ga namamiti kako bi ga likvidirali.

Pročitajte više